Slavnostni dogodek, na katerem sta poleg Slovenije in ZDA sodelovali še Malta in Češka, se je odvil v prestižni palači The Perry Belmont House z izbranimi vplivnimi gosti iz sveta filma, televizije, mode, politike in svetovne estrade. Maja Štamol Droljc je v okviru modne revije predstavila svojo najnovejšo kolekcijo za pomlad in poletje 2019, ki nosi naslov Identity, med modnimi kosi pa so bile tako čudovite obleke kot tudi modni dodatki, nakit in čevlji, ki jih oblikovalka že nekaj let uspešno ustvarja s Kopitarno Sevnica.  Zbrane je poleg modnih poslastic po reviji čakal še kulinarična pogostitev, na kateri je piko na i ponudil inovativni mladi kmet Matic Vizjak, ki je v Washington pripeljal svojo mojstrovino Chilli Wine. 

Gre za vino z blago noto čilija, ki ga je ustvaril v sodelovanju z vinogradništvom Kolar, okus in postrežba v ohlajenih keramičnih žličkah pa sta navdušili petične goste, vajene visoke kulinarike.

Da se o slovenski odličnosti dober glas širi tudi v deveto (ameriško) vas, sta zaslužna veleposlanik RS v Združenih državah Amerike mag. Stanislav Vidovič in njegova žena Liljana Vidovič, edina stvar, ki bi dogodek povzdignila še više, pa bi bil obisk ameriške prve dame Melanie Trump. Ta se, kljub predstavitvi slovenske obutve, ki jo izdelujejo v njenem rojstnem kraju, večera žal ni udeležila, a nič ne de. Slovenska ustvarjalca sta navdušila zbrane goste, Maja Štamol Droljc pa je razkrila, da se že veseli prvih naročil, saj so jo povabljenke po modni reviji spraševale, kje lahko njena oblačila tudi kupijo.