Čičerika

Kremasti humus

Slastni namaz iz čičerike ni le neprimerljivo bolj zdrav, kot mesne paštete in mlečni pripravki. Neverjetno lahko ga je pripraviti doma in po svoje. Nič čudnega ne bo, če boste kremasto zmes jedli na žlico, da se izognete ogljikovim hidratom pa lahko vanj pomakate tudi koščke sveže zelenjave.

Sestavine

  • 2 konzervi kuhane čičerike (400 g)
  • 4 jedilne žlice tahinija (sezamovo maslo)
  • 2 stroka česna
  • čajna žlička soli
  • 6 jedilnih žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • sok ene limone
  • mleta paprika
  • sveži koriander ali peteršilj

Priprava

  1. 1Stresite čičeriko iz obeh konzerv v cedilo in prelijte s hladno vodo, nekaj tekočine iz konzerv ohranite za kasneje.
  2. 2V multipraktik stresite čičeriko, tahini, nasekljan česen, sol, limonin sok in 7 jedilnih žlic tekočine čičerike ter vključite aparat.
  3. 3Med mešanjem v multipraktik počasi dodajajte še olje in ga pustite delovati toliko časa, da dobite gladko kremasto mešanico, večji koščki čičerike pa popolnoma izginejo.
  4. 4Postrezite v skodelic pokapljano z olivnim oljem, vrh tega pa posujte še mleto papriko, nasekljane lističe koriandra ali peteršilja in nekaj celih čičerik za okras.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE