Na priljubljenem družbenem omrežju je tako včeraj kar završalo, ko se je pojavil nov uradni kraljevi račun z imenom sussexroyal. V prvih 30 minutah mu je pričelo slediti več kot 150 tisoč uporabnikov instagrama, danes pa jih ločena Harry in Meghan premoreta že več kot 2 milijona. Nobenega dvoma ni bilo, da gre za uradni račun zakoncev Sussex, saj sta v prvi objavi z oboževalci delila svoj uradni kraljevi monogram in še devet najljubših fotografij, ki so nastale na njunih potovanjih po svetu. Ob posnetkih sta zapisala: "Dobrodošli na najinem uradnem instagramu. Veseliva se, da bova lahko tukaj z vami delila najino kraljevo delo, dobrodelne akcije, ki jih podpirava, pomembna obvestila in družbene problematike, ki si zaslužijo, da jih ne spregledamo. Hvala vsem za podporo. Harry in Meghan." 

Harry in Meghan sta na svojem novem instagramu delila tudi fotografijo s Fidžija, ki je doslej javnosti še nista pokazala.

Med prvimi sledilci njunega uradnega računa so se nemudoma znašli tudi zvezdniki, Gwyneth Paltrow, Blake Lively in David Beckham ter seveda Meghanine dobre prijateljice Priyanka Chopra in Jessica Mulroney. Kensingtonska palača je medtem osvežila svoj instagram račun in iz opisa izbrisala ime zakoncev Sussex, ki tako sedaj predstavlja le še družino Cambridge. Na omrežju twitter pa William, Kate, Meghan in Harry zaenkrat še vedno ostajajo združeni, a se bo tudi to najverjetneje kmalu spremenilo, saj sta starša v pričakovanju ob selitvi iz Londona v Frogmore Cottage na posestvu Windsorja poleg prenove najela tudi svojo ekipo za odnose z javnostjo.