Sir Elton John je tisti, ki bo zabaval elitne svate v soboto, potem ko bosta usodni da dahnila princ Harry in Meghan Markle, poročajo britanski mediji.

Veselo novico je razodel kar glasbenik sam, ki se – tako kot je napovedal pred nekaj meseci – pri svojih 71 letih počasi poslavlja od glasbene scene in pripravlja sklepno poglavje v svoji bogati in nadvse uspešni karieri. No, laskavega povabila kronane glave seveda nikakor mogel zavrniti, Elton se bo tako s svojim nastopom poklonil mladoporočencema in kraljevim, s katerimi že vse od svojega tesnega prijateljstva s pokojno princeso Diano ohranja tesne vezi. Spomnimo, leta 1997 je zaigral na pogrebu in se zapisal v zgodovino s skladbo Candle in the Wind.Kronane glave so redno del njegove pisane druščine, toda prav princ Harry je tisti, ki je zvezdniku najbolj pri srcu. Nemara zato, ker ga po svojem dobrodelnem udejstvovanju, smislom za humor in neusahljivo energijo nadvse spominja na princeso ljudskih src, pa tudi sicer je bil Elton pogosto v vlogi nekakšnega mentorja in zaupnika princema, ki sta se vse življenje morala spopadati s soji žarometov.

V soboto se tako povabljencem na svatbo obeta ne le zgodovinski dogodek, temveč tudi pravi glasbeni spektakel, zaradi katerega je sir Elton celo zamaknil začetek svoje poslovilne turneje.