Ni treba, da je posredi nerešljivi prepir ali zamera, sčasoma se interesi in pogledi na svet toliko spremenijo, da z določenimi ljudmi preprosto nismo več združljivi. In nič ni narobe, če naredimo konec tudi prijateljski zvezi, pojasnjujejo strokovnjaki, ki ponujajo nekaj napotkov, ki vam bodo olajšali prelomno odločitev.

Vsekakor je treba pred usodnim korakom dobro razmisliti. En sam prepir nikakor ni razlog za slovo, zato se ohladite in premislite o globini vajinega odnosa in težavah, ki vaju tarejo. Če se prepiri ponavljajo in imajo skupni imenovalec ter vam je družba prijatelja vir nezadovoljstva in vas ne izpopolnjuje kakor nekoč, je očitno čas za razhod. Pogovorita se ugotovita, kaj vaju sploh še povezuje.Najlažje in najmanj boleče se je od osebe, ki je nimamo več za dobrega prijatelja, postopoma oddaljiti. Kar je seveda neiskrena poteza, s katero si bomo naredili medvedjo uslugo. Denimo, prijatelj bo menil, da ste morda preveč zaposleni z različnimi obveznostmi, in uvidevno čakal na mirnejše obdobje – kar pomeni, da ga tako nadvse krivično zavajate. Nujno je, da se s prijateljem, od katerega se želite posloviti, iskreno pogovorite in odnos prekinete, ko ste na to pripravljeni. Ne nazadnje sta si bila blizu toliko let in dolžni ste mu odkritost! Dandanes se takšni razhodi odvijajo celo prek spleta, ki ponuja obilo možnosti komunikacije, a jasno je, da je pogovor na štiri oči edini pravi. Kljub temu ne pozabite posodobiti profile na družbenih omrežjih, kjer seveda morate vzdržati komentarjev objav nekdanjega prijatelja.Z osebo si gotovo delita širšo družbo, zato je potrebno in pošteno, da vse člane seznanite z vašo odločitvijo. Zmedi se ne bo mogoče izogniti, zato se potrudite, da bo ta čim manjša, prav tako se bo lažje ogniti zadregam. In seveda, preprečili boste neugodne govorice. Nikakor pa ne vpletajte drugih, ker bi si želeli olajšati vest z morebitnimi razsodniki. Ni pomembno, kdo je kriv za konec prijateljstva, ključno je, da spoštujete svojo lastno odločitev in se je držite. Kakršne koli neporavnane račune rešite z osebo, ki jo zapuščate, drugih ne vključujte v pogovore!

Ko se dokončno odločite, da boste prekinili stike z nekoč ljubo osebo, nikar ne omahujte: bodite iskreni do sebe in do prijatelja in čim prej sporočite svojo odločitev.