Kot se v času digitalne tehnologije "spodobi", čestitke ne štejejo več samo v živo, treba jih je javno izpostaviti na družbenih omrežjih. Tega se zaveda tudi kraljeva družina, ki je princu Harryju na njegov 35. rojstni dan vse najboljše zaželela preko Instagrama. Čeprav se je vojvodinja Meghan v rojstnodnevno jutro prebudila ob svojem soprogu, mu je kot prva v objavi na Instagramu poklonila nekaj izbranih besed in jih pospremila s kolažem fotografij rdečelasca skozi leta. »Tvoje zavzemanje za dobrodelne projekte me vsak dan navdihuje. Si najboljši mož in najbolj čudoviti očka najinemu sinu. Rada te imava. Vse najboljše!« je zapisala Meghan, navdušenje oboževalcev pa je požela predvsem zadnja črno-bela fotografija s krsta malega Archieja Harrisona, ki je še podkrepila sporočilo, da je Harry predan očka.

Sledila je čestitka zakoncev Cambridge, ki sta objavila fotografijo Harryja in Williama z lanskoletne poroke zakoncev Sussex. Objava je v luči razhoda med bratovima družinama povzročila veliko hrupa, predvsem zato, ker Meghan in Harry na rojstni dan princa Williama, 21. junija, slavljencu nista voščila javno, kot to storita za druge člane kraljeve družine. Je šlo zgolj za napako ali namig, da med Cambridgei in Sussexi resnično vladajo hladni odnosi, se sprašujejo oboževalci. 


So pa princu za prvi rojstni dan, odkar je postal očka, čestitke preko Instagrama poslali tudi kraljica Elizabeta II. in princ Filip ter princ Charles in Camilla. Babica je objavila fotografijo, kjer se z vnukom veselo smejita, njegov oče Charles pa je v objavo vključil kar tri svoje najljubše fotografije s sinom. Kraljeva palača več o načrtih praznovanja Harryjevega rojstnega dne ni razkrila, najverjetneje ga je preživel v krogu ožje družine, stran od medijev in nadležnih paparacev, povsem mogoče pa je užival v doma pripravljeni rojstnodnevni pojedini, saj je Meghan že večkrat dokazala, da zelo rada kuha. Nedvomno je mlada družinica izkoristila še zadnje trenutke zasebnosti, saj se že čez točno en teden odpravljata na kraljevo pot, z dojenčkom bosta odpotovala v Afriko, kjer bosta obiskala več držav, v katerih je princ Harry dejaven z dobrodelnimi projekti. To bo njihovo prvo družinsko potovanje onkraj meja Velike Britanije in oba sta navdušena, saj bosta Archieju pokazala kontinent, kjer sta se zaljubila in kamor je veliko pomoči usmerila tudi prinčeva pokojna mati princesa Diana


Preberite še: 

Kako »odhrčkati« dom krame 

Recept za jabolčne ocvrtke s cimetom