Ko človek bere vaše odgovore na novinarska vprašanja, se zdi, da se ves čas šalite. Koliko resnice boste v pogovoru o praznikih delili z mano?

Nič. Svet je oder in mi smo na njem igralci. Tu ni prostora za resnico. Vse je igra. Šaliti se moram pa vedno. Ko se bom nekoč nehal, me prosim ustrelite v čelo.

Zadnja oddaja Ta teden z Juretom Godlerjem bo na sporedu 18. decembra, ali to pomeni, da boste konec leta prosti?

Konec leta velikokrat nastopam, tako da povsem prost ne bom, nimam pa preveč obveznosti. Čakajo me tudi popravki za roman, ki sem ga ravno končal in izide spomladi.

Preberite še: Jure Godler o sproščeni Sloveniji

Igralci, komiki in voditelji imate ravno decembra navadno največ dela. Vas to moti? Ste nekdo, ki ponedeljek dojema drugače kot soboto in običajen dan drugače kot praznik?

Kako je z drugimi, ne vem. Moj urnik je ravno pravšnji, da lahko živim zelo udobno življenje mladega plejboja. Dnevov v tednu, priznam, ne ločujem med seboj. Vsak dan je lep. Skrivnost pa je ravno v tem, da je v življenju treba tako delo kot počitek napasti z isto vnemo. Ravnokar sem povedal skrivnost. Tega se ne počne.Imate radi veseli december in praznično vzdušje?

Veseli december iskreno sovražim. Praznično vzdušje še bolj. Ne maram, ko mi koledar zapoveduje veselje. Če sem vesel, je zame božič tudi prvega avgusta in dan mrtvih vedno, ko vklopim seje parlamenta.

Torej ni ravno verjetno, da vas v prihodnjih dneh srečamo v nakupovalnem središču s polnim vozičkom daril in okraskov ali v mestu ob stojnici s kuhanim vinom?

Ja, res je. Iti v gnečo v nakupovalno središče in porivati voziček se mi zdi pekel. Gneče ob stojnicah se mi zdijo še korak globlje. Srečate me lahko v kakšni kleti. Samega. Z naborom kremic in oljem za telo. Nagega.

Nisem sentimentalen, sem praktičen človek. Tudi sam vedno poklanjam izključno uporabne stvari, kot so avtomobilčki na daljinsko vodenje in kolebnice, tudi ribežen.   

Kakšne spomine imate na praznike v otroštvu?

Otroški spomini so nekaj popolnoma drugega. Otroku lučke pomenijo veliko. Ti spomini so lepi, saj so predstavljali čas, ko ni bilo treba v šolo. Seveda pa se nismo nikoli branili daril in sladkarij pa tudi tistih konjskih bičev, s katerimi smo bili še premalokrat tepeni.

Najlepše darilo, ki ste ga podarili ali dobili v veselem decembru?

Najlepše darilo, ki sem ga dobil, je bilo spodnje perilo. O vrsti in vzorcu vas bom pustil ugibati. Takšne vrste darilo me najbolj razveseli. Nisem sentimentalen, sem praktičen človek. Tudi sam vedno poklanjam izključno uporabne stvari, kot so avtomobilčki na daljinsko vodenje in kolebnice, tudi ribežen.

Poznamo vas tudi kot glasbenika. Katero glasbo priporočate našim bralcem za spremljavo praznikov?

Bralkam in bralcem bi priporočal glasbo, ki jim pogreje srce. To je kar subjektivno. Za nekoga je to Strauss, za druge so božične pesmi, za nekatere pa »brutalni death metal«. Pustimo željam prosto gibanje … Vedno najdejo pot.