Čičerika

Juha za telo in dušo

Juhe so prave čudodelke. Nežne, tople, kremaste, krepčilne. Pomirite svoje od praznovanja razdražene čute s tekočo dobroto.

Sestavine za 4 osebe

  • 350 g čičerke
  • 50 g korenja
  • 50 g čebule
  • 50 g stebla zelene
  • 20 ml olivnega olja
  • 1 limono
  • 2 vejici peteršilja
  • sol
  • poper

Priprava

  1. 1Čez noč namočeno čičerko dobro odcedimo, jo prelijemo s svežo vodo (približno dva litra) in damo kuhat.
  2. 2Ko zavre, jo počasi kuhamo še približno poltretjo uro.
  3. 3Medtem v ponvi segrejemo olivno olje, dodamo drobno sesekljano čebulo, na manjše kocke narezan korenček in na kolobarje narezano zeleno.
  4. 4Vse dobro premešamo in dušimo, da se zelenjava zmehča.
  5. 5Ko je čičerka kuhana, jo odcedimo in vodo shranimo.
  6. 6Eno četrtino čičerke pretresemo v posebno posodico in jo shranimo za konec.
  7. 7K preostali dodamo mehko dušeno zelenjavo, premešamo in dolijemo približno polovico vode od kuhanja čičerke.
  8. 8Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom.
  9. 9Nato dolijemo še preostalo vodo, dobro premešamo, posolimo, popopramo in prelijemo s sokom ene limone.
  10. 10V juho stresemo četrtino čičerke, ki smo jo shranili.
  11. 11Na koncu potresemo še s sesekljanim peteršiljem.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE