Indijsko najstnico je doletela prava nočna mora, ko sta jo moška na poroki ugrabila, odvlekla v gozd in posilila. In ko je o brutalni izkušnji poročala staršem, ti pa so nasilneža prijavili vaškim starešinam, je družino doletela strahotna tragedija.

Vaški starešine so namreč moškima za posilstvo naložile plačilo globe, okoli 625 evrov, in po sto trebušnjakov, okrutneža pa je to tako razbesnelo, da so dekle poiskali na njenem domu v vzhodni indijski državi Džharkhand, pretepli njene starše, njo pa ugrabili in sežgali na grmadi!

Primer je zdaj prevzela policija, ki obžaluje, da starši niso spolnega napada takoj prijavili njim: vaški starešine sicer nimajo zakonskih pooblastil, a na podeželju uživajo ugled in vpliv, zato velikokrat vzamejo pravico v svoje roke in, kot kaže, izrečejo tudi absurdno in smešno nizko kazen kakor v primeru posilstva šestnajstletnice.

Možje postave so v povezavi z brutalnim obračunom prijeli skoraj 20 ljudi, a glavnega osumljenca menda še iščejo. Na ulicah številnih indijskih mest so se zbrali številni protestniki, ki opozarjajo na še vedno pereče spolno razlikovanje v indijski družbi in mnogo premile kazni za povzročitelje nasilnih dejanj.