Britanski glasbenik Harry Styles zadnjih 14 dni navdušuje poslušalce s prvo skladbo s svojega še vedno v tančice skrivnosti zavitega drugega albuma. Video za pesem Lights Up je zvezdnik premierno predstavil 11. oktobra, na ameriški praznik LGBT skupnosti National Coming Out Day (dan, ko istospolno usmerjeni slavijo, da so priznali svojo usmerjenost, op. p.), poln pa je vročih posnetkov napol golih teles, tako ženskih kot moških, med katerimi se mesenim užitkom prepušča tudi prepoteni Styles. 

Mnogi so prepričani, da je pevec z izbiro datuma, besedilom pesmi in intrigantnim videom (spodaj) želel dokončno pomiriti govorice, da je homoseksusalec, in javnosti priznati, da je pravzaprav biseksualen, a Harry svojega izdelka v medijih še ni komentiral. Poleti je sicer dal izčrpen intervju za ameriško glasbeno revijo Rolling Stone, kjer je priznal, da veliko eksperimentira z drogo, oboževalci so to opazili tudi v novem videu, namignil pa, da je na nov album prelil najbolj čustvene pesmi doslej in da se vse vrti okrog seksa in žalosti. 

Namigovanja na seks je v novem videu ogromno, žalosti pa ... Morda je žalostno to, da ne more več brezskrbno živeti niti v lastnem domu. Pevec se je namreč letošnjo pomlad soočal z zalezovalcem, ki je skoraj vsak dan postopal okoli njegovega domovanja v severnem Londonu, skozi odprtino za pošto na vhodnih vratih pa celo tlačil sporočila in denar. Šlo je za mladega španskega brezdomca Pabla Tarazaga-Orera, ki ga je Styles prvič srečal na ulici blizu svojega doma. Zasmilil se mu je, zato mu je ponudil denar za hrano in hotel. 

»Zdelo se mi je žalostno, da tako mlada oseba zunaj na mrazu spi na avtobusni postaji,« je glasbenik ta teden povedal na sodišču, kjer je potekala obravnava tožbe o prepovedi približevanja. Naslednji dan je Harry brezdomcu prinesel še dva sendviča, dve solati in dva mafina iz veganske kavarne, saj mu je Španec zaupal, da ne je živil živalskega porekla. »Vprašal me je, ali bi šla kaj pojest v restavracijo, a sem mu povedal, da se mi mudi na delo. Vse skupaj se mi je zdelo malo čudno. Izraz na njegovem obrazu je v meni vzbudil nelagodje, bilo je, kot da bi se mi posmehoval,« je povedal zvezdnik, ki se po tem srečanju z brezdomcem ni več zapletal v interakcijo, a to moškega ni odvrnilo od tega, da poskusi vzpostaviti ponoven stik z njim. V svoji soseski, ga je Styles od takrat naprej srečeval skoraj vsak dan, sledil mu je v tamkajšnji pub in ga 30. maja celo ustavil med tekom ter ga prosil za denar. Pred tem mu je Španec aprila v poštni nabiralnik vročil kuverto s kovanci v vrednosti 49.95 funtov. 

»Nikoli dotlej se v svojem domu nisem počutil neprijetno ali ogroženo,« je priznal Styles, ki je po teh incidentih »najel nočnega stražarja« in pričel »ponoči zaklepati vrata svoje spalnice«. Med sojenjem je glasbenik dejal, da si želi, da zalezovalec dobi strokovno pomoč, a da ga noče več videti. Sodišče je Tarazaga-Oreru odredilo prepoved približevanja zvezdniku v razdalji 250 metrov, prav tako pa ne sme iti v bližino njegovega stanovanja ali poslovnega naslova, četudi pevca takrat ni v bližini. Opraviti bo moral še 30-dnevno rehabilitacijo in 12-mesečno družbeno koristno delo, med sojenjem pa se je zagovarjal, da je mesece v Harryjevi soseski prebil, ker je bolj varna kot osrednji predel Londona, prebivalci pa so bili tukaj bolj velikodušni z miloščino, vsak dan naj bi zaslužil do 100 funtov. Namigoval je tudi na to, da naj bi ga glasbenik povabil v hotel in rekel nekaj v smislu, da se bosta tam zabavala. 


Preberite še: 

Dušan Mravlje: Ljubljanski maraton je skupinski seks 

10 idej za okrasitev vhoda na noč čarovnic 

Kar bi nas Greta Thunberg rada naučila, mi že znamo