Novo življenje izven kraljeve družine britanskemu princu Harryju in njegovi soprogi Meghan Markle ni tako prineslo samo olajšanja od kraljevih dolžnosti, ko sta se zakonca Sussex odločila oditi, sta pristala tudi na odplačevanje svojih dolgov. Denimo za posestvo Frogmore Cottage, ki jima ga je ob poroki podarila kraljica in kjer sta si ustvarila svoj prvi skupni dom ter pozdravila prvorojenca Archieja. Račun za to znaša več kot 2,7 milijona evrov, kar ni več tako majhna vsota za par, ki si mora sam tlakovati finančno neodvisnost. 

Britanski časopis The Sun poroča, da sta pri tem naletela na težave, saj se je prav zdaj izkazalo, da bosta morala sama pokriti tudi račun za varovanje družine. Varnostna služba ju bo v Los Angelesu, kjer trenutno živita, stala več kot 4,5 milijona evrov letno, tega izdatka pa zakonca nista pričakovala, saj sta upala, da bosta lahko obdržala varnostnike britanske metropolitanske policije, ki so za njuno varnost skrbeli vse doslej. 

V Kanadi, kjer sta Harry in Meghan z Archiejem živela pred selitvijo v mesto angelov, so temu privilegiju odločno nasprotovali, in vodstvo države je Veliki Britaniji sporočilo, da z davkoplačevalskim denarjem ne bodo krili njunih izdatkov. Enako se je nato zgodilo v ZDA, kjer je ameriški predsednik Donald Trump dejal, da morata sama plačati za svojo varnost. 

Po tem preobratu, sta se zakonca Sussex bila primorana na pomoč obrniti k družini, in sicer k Harryjevemu očetu princu Charlesu. Vir je za britanski časopis Daily Mail razkril: "Pričakovala sta, da bodo britanski davkoplačevalci še naprej krili stroške za njuno varovanje, a ko so jima obrnili hrbet, sta morala prositi princa Charlesa, da jim pomaga. To je razlog, da lahko sedaj kraljici poplačata dolgove za prenovo, ki so jo financirala sredstva iz davkoplačevalskega sklada." 

Princ Charles bo tako plačeval njuno varnostno službo, medtem pa bosta Harry in Meghan počasi odplačala svoj britanski domek. Odplačilo so raztegnili na kar 11 let, in sicer bosta vsak mesec odštela okrog 20.000 evrov, ta znesek pa ne vključuje davka na nepremičnino, ki ga še morata plačati vsako leto, ali mesečnih stroškov posesti in hiše. 

Nedvomno bosta morala najti še kakšen nov način, da zaslužita denar, šušlja se, da bi Meghan s prodajo dnevnika, ki ga je pisala v času življenja na dvoru, lahko zaslužila kar 150 milijonov, lepo vsoto pa bo zakoncema prinesla biografija, z naslovom Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family (Iskanje svobode: Harry in Meghan in ustvarjanje moderne kraljeve družine, op. p.). Knjiga bo na police prišla 11. avgusta, založniška hiša Dey Street Books pa pravi, da bo razkrila resnično in javnosti še neznano plat življenja Harryja in Meghan, saj so avtorji novinarski prijatelji kraljevega para.