Ena izmed postaj na njunem obisku grofije Sussex je bila tudi dobrodelna ustanova Survivors' Network, ki pomaga žrtvam spolnega nasilja in nadlegovanja premagati duševne težave. Princ Harry in vojvodinja Meghan sta se tam seznanila z njimi in pozdravila tudi delo zaposlenih v organizaciji. Eden izmed varovancev je kraljevima zakoncema podaril tudi svoje umetniško delo. Uokvirjena risba je močno nasmejalo vojvodinjo, saj je avtor Henry James Garrett na upodobil njenega psička Guyja in zraven zapisal vprašanje: »Kdo je priden pes?« ter odgovor: »Tisti pes, ki si prizadeva odpraviti patriarh (in druge oblike zatiranja).« 


 

Mladoporočencema je ustvarjalec podaril tudi priponki, na katere je zapisal: »Imaš supermoč, reče se ji empatija.« Meghan sta obe darili tako navdušili, da je vzkliknila: »Obožujem ju, res so nekaj posebnega. Hvala!« Zbrani pa so še posebej zastrigli z ušesi, ko je Harry komentiral risbo rekoč: »Nihče še ni videl najinega psa,« Meghan pa je nato razkrila, da se vsi kar naprej motijo glede pasjega imena, saj je štirinožec pravzaprav psička. Toliko o tem, da je črnemu labradorcu ime Oz, kot so še pred nekaj tedni zatrjevali britanski mediji. Meghan in Harry vsa skrivnostna pravega imena še vedno nista razkrila, se bo pa na Otoku gotovo povečalo povpraševanje za črnimi labradorkami, saj kraljeva družina tudi s svojimi najmanjšimi odločitvami narekuje tržno obnašanje Britancev. 


Zakonca Sussex na obisku nista skrivala, da imata rada pse. Kosmatince, ki so spremljali lastnike ob sprejemu na ulicah, sta veselo čohljala.