Naturopatija čisto preprosto, za laike, je … 

Veda, ki uči posameznika, kako ostati zdrav.

Katera je največja oziroma najpogostejša slaba razvada Slovencev? 

Kruh, cmoki, štruklji ipd., ker gre za rafinirano moko, torej sladkor, kar prinese bolezni srca in ožilja. A v Sloveniji imamo čuječe proizvajalce teh dobrot, ki ponujajo obilico izdelkov iz polnozrnatih in drugih vrst mok. 

Nikdar si nisem mislila, da bom nekoč prodala toliko knjig. Po grenki izkušnji sem se brcnila v rit in si rekla: Eno življenje imaš, izkoristi ga v dobro! 

Je res, kot ste izjavili pred leti, da uživanje sladoleda postara? 

Ko pride poletje in z njim sezona kratkih kril, vse prime panika. Celulit in gube, pa že planejo po kremah, oblogah, terapijah. Vendar kožo kakovostno hranimo od noter navzven – s hrano! Poleti je največji greh sladoled.

Menda tudi kavo pijemo nepravilno … 

Kava uničuje želodec, nas sili k nepotrpežljivosti. Svetujem jo z obilnim zajtrkom, nikdar na prazen želodec in nikdar popoldne.Če bi lahko, kaj bi si svetovali v otroških letih? 

Več samozavesti! Ko sem bila majhna, nisem verjela, da bi bila lahko kdaj komu zanimiva. Nikdar si nisem mislila, da bom nekoč prodala toliko knjig. Po grenki izkušnji sem se brcnila v rit in si rekla: Eno življenje imaš, izkoristi ga v dobro!

Jeseni na krožniku ne sme manjkati …

Grozdje je blagoslov za ledvice, pa buče, ki so polne kalcija, ter kostanj, ki greje telo.

Kakšen je vaš osebni recept za odlično formo?

Vsako leto tečem sto dni zapored vsak dan 20 minut, nič me ne ustavi. Tekla sem že po Parizu, Barceloni, Rimu, tudi ko sem na kongresih. To je zame najboljši antidepresiv, najboljša pomlajevalna kura.

Vsakogar, ki pride po nasvet, dojemam, kot da bi bil moj brat, mama, oče. 

Katera je najpomembnejša lastnost dobrega terapevta?

Ko pogledam človeka v oči, vedno iskreno vprašam: »Kako naj ti pomagam?« Vsakogar, ki pride po nasvet, dojemam, kot da bi bil moj brat, mama, oče … Ta človeški pristop začuti.

Vaše tri asociacije na jesen?

Objem narave, ki prežame s svojo toplino, ki je jeseni magična, oranžna barva listja, šola.

Greh, ki se mu ne nameravate odreči?

Moja šibka točka so čevlji z visoko peto. Glede hrane pa priznam, da sem zelo sladkosneda. Moja nona je imela diabetes in parkinsonovo bolezen, po njej imam gensko predispozicijo, zato se stoodstotno držim tega, da sladko uživam samo zjutraj.