Britanski pevec, tekstopisec, skladatelj in pianist Elton John je sinoči obeležil prav poseben praznik, 30. rojstni dan treznosti, kot ga je poimenoval. Pred natanko tremi desetletji se je zvezdnik, ki je na sceni že več kot pol stoletja, odločil narediti konec odvisnosti in zaobljube se drži vse do danes. »Res sem srečen moški. Če pred 30 leti ne bi končno naredil velikega koraka in prosil za pomoč, bi bil že mrtev. Globoko iz srca hvala vsem ljudem, ki so me navdihovali in podpirali na tej poti.« 

Glasbenik je pomembno prelomnico preživel s svojo družino, možem Davidom Furnishem, s katerim sta skupaj že od leta 1993, poročena pa od 2005, in njunima sinovoma, devetletnim Zacharyjem in sedemletnim Elijahom (rodila ju je nadomestna mati). V objavi na Instagramu je pevec razkazal voščilnice, ki so mu jih poslali bližnji, čestitke slavnih pa so deževale tudi na družbenem omrežju. S srčki podpore sta se odzvala David Beckham in Elizabeth Hurley, ki sta si z Eltonom zelo blizu, saj je pevec boter njunim otrokom. 


73-letni Elton je trenutno sicer v težavah zaradi svoje lanskoletne avtobiografije Jaz. V njej je spregovoril o svoji nekdanji ženi Renate Blauel. Nemška zvočna inženirka se je z njim poročila leta 1984, ločila pa sta se komaj štiri leta pozneje leta 1988. Po razhodu nista ohranila veliko stikov, je pa pevec v avtobiografiji razkril, da jo je povabil, da spozna njegova sinova, saj si je želel, da je na nek način del njegove nove družine. »A tega ni hotela in nisem je silil. Moram spoštovati, kako čuti,« je priznal. 


O tem, zakaj je njegova bivša žena po ločitvi tako varovala svojo zasebnost, pa je dejal: »Še leta kasneje so se, vsakič, ko se mi je kaj zgodilo, na njenih vratih naslikali novinarji, ki so upali, da bo o meni povedala kaj groznega. A ona tega ni nikoli naredila. Samo odslovila jih je in jim rekla, naj jo pustijo pri miru.« 


Blauelovi, ki zasebnost očitno jemlje skrajno resno, pa takšne omembe niso bile po godu in sedaj trdi, da je Elton v knjigi kršil dogovor, ki sta ga sklenila po ločitvi. Od pevca zahteva, da jo izplača v višini 3 milijonov funtov, njen odvetnik pa je medijem sporočil, da Bluelova upa, da bodo zadevo razrešili zasebno in brez zamer. 

Preberite še: 

=> Neposrečena odločitev princa Williama: Kate mi to še vedno očita

=> Kako je slavni Anton Aškerc ženske s koles podil 

=> Tako boste izbrali najboljšo lubenico 

=> Vročina: Živalim zagotovite senco in dovolj tekočine