Coco pops

Čokoladni napihnjenčki za otroke in odrasle

Moj jutranji obrok v osnovni šoli so bile čokoladne kroglice z veliko mleka, kar se je spremenilo v čokoladno sladkorno bombo. Hm, ni bilo ravno optimalno za prvi obrok v dnevu. Opazim pa, da je to še kar jutranji favorit, zato sem ustvarila preprost, hiter recept, ki ga lahko brez kančka dvoma ponudite otrokom.

Sestavine

  • pol skodelice (120 ml) kokosovega olja ali masla
  • pol skodelice (60 g) kakava v prahu
  • pol skodelice (100 g) kokosovega sladkorja
  • 4 skodelice (100 g) napihnjenčkov – prosenih, ajdovih, kamutovih, riževih ali pirinih
  • žlička vanilje
  • ščepec soli
  • jogurt ali kokosovo mleko

Priprava

  1. 1Segrejmo pečico na 150 stopinj Celzija.
  2. 2Stopljeno kokosovo olje v skledi zmešajmo s kakavom v prahu, kokosovim sladkorjem, vaniljo in soljo. Nato dodajmo napihnjenčke.
  3. 3Postavimo na peki papir in razporedimo tako, da se ne prekrivajo. Tako bodo lepo hrustljavi. Pecimo tri minute in ugasnimo pečico.
  4. 4Pustimo na toplem še pet minut, dokler napihnjenčki ne postanejo hrustljavi. Pazimo, da jih ne zažgemo.
  5. 5Vzemimo jih iz pečice in pustimo, da se ohladijo.
  6. 6Poleg tekne jogurt ali kokosovo mleko.
  7. 7V shrambi jih lahko hranimo od tri do štiri tedne.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE