Divji česen

Čemaževi štrukeljci

Prihaja čemaž, pri čemer je najpomembneje, da ga zelo dobro poznamo. Opozorila so natančna in če niste poznavalci, ga raje ne nabirajte sami. Lahko ga že kupite na tržnici, ker ga je najbolje uživati svežega, pa ga nemudoma specite v te okusne štrukeljce.

Sestavine

  • 250 g moke
  • mlačna voda
  • jajce
  • 2 žlici surovega masla
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlici čemaža (sesekljani ali zdrobljeni listi)
  • muškatni orešček
  • žlica olivnega olja
  • sol
  • poper

Priprava

  1. 1Iz moke, vode, jajca in soli napravimo vlečeno testo in ga pustimo počivati pol ure.
  2. 2Medtem v skledi umešamo surovo maslo, kislo smetano, čemaž, sol, poper, muškatni orešček in olivno olje.
  3. 3Testo razvlečemo, premažemo s pripravljenim nadevom in zvijemo od široke strani, da bo štrukelj bolj podolgovat.
  4. 4Narežemo na kose, široke za dva prsta.
  5. 5Štrukeljce zakuhamo v vreli juhi ali vodi, če je jed samostojna.
  6. 6V tem primeru jih lahko potresemo z drobtinami, prepraženimi na maslu.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE