Za zdravo prebavo

Brokolijeva juha s penico

Zdravo črevesje je osnovni gradnik telesa in počutja, zanj pa poskrbimo predvsem s pravilno prehrano. Brokolijeva juhica mu še posebej prija.

Sestavine za 2 osebi

  • 400 g brokolija (cvetke, peclji in lahko tudi listi)
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlica olivnega olja
  • 400–500 ml zelenjavne juhe
  • sol in poper
  • 100 g kisle smetane
  • 1–2 žlici limonovega soka
  • 150 ml mleka (3,5 % maščobe)
  • sveže nariban muškatni orešček

Priprava

  1. 1Brokoli operemo, očistimo in narežemo na večje kose.
  2. 2Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo.
  3. 3V širokem loncu segrejemo olivno olje.
  4. 4Na njem 3–5 minut pražimo brokoli, čebulo in česen ter ves čas mešamo.
  5. 5Zalijemo z zelenjavno juho, solimo in popramo, zavremo, pokrijemo in približno 10 minut kuhamo na majhnem ognju.
  6. 6Dodamo kislo smetano in limonov sok ter juho na hitro zmeljemo s paličnim mešalnikom.
  7. 7Segrejemo mleko in ga v visoki posodi spenimo.
  8. 8Z juho napolnimo velike skodele ali globoke krožnike in na sredino kanemo spenjeno mleko.
  9. 9Posujemo z nekaj muškatnega oreščka in postrežemo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE