Jon Bon Jovi je prvič obiskal Dubrovnik leta 2011 v okviru koncertne turneje in že takrat ni skrival svojega navdušenja nad najbolj znanim hrvaškim turističnim mestom. Letos je prispel s 56-letno soprogo Dorotheo Hurley in najmlajšim sinom, 15-letnim Romeom. Ustrezajo jim mir in tišina dubrovniškega predela in uživajo v družinski idili, je danes poročal hrvaški Jutarnji list. Hrvaško obalo in otoke bodo zdaj skupaj odkrivali na glasbenikovi luksuzni jahti Rarity, ki meri v dolžino prostornih 60 metrov. Trenutno so zasidrani v morju nedaleč od Cavtata, navajajo hrvaški mediji. 

Jon in Dorothea sta par še iz srednješolskih dni. Imata štiri otroke, najstarejšo hči Stephanie Rose in tri sinove Jesseja Jamesa, Jacoba Hurleya in Romea Jona.

Tokratni obisk je tako zasebne narave, in čeprav je med sprehodom po zgodovinskem mestu, kjer so snemali tudi priljubljeno serijo Igra prestolov, oboževalcem z veseljem podelil avtograme in poziral za fotografije, o njegovih morebitnih bodočih nastopih na Hrvaškem ni slišati ničesar. 

Jutarnji list je komentiral tudi Bon Jovijevo modno opravo, slavni pevec, ki je letos dopolnil 57 let, se je namreč že precej umiril in dolge lase, raztrgana oblačila in rockerske dodatke zamenjal za resnejše obleke in elegantnejše srajce, še vedno pa zažiga in na komercialni sceni kljubuje novim glasbenim trendom. 

Lepote hrvaškega morja so prevzele že precej tujih zvezdnikov, nad jadransko idilo se navdušujejo številni hollywoodski obrazi, lani je Dubrovnik s skupino slavnih prijateljic obiskala voditeljica Oprah Winfrey, predlani Julia Roberts, samo letos pa so na Hrvaškem počitnikovali že Salma Hayek, Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson in Michael Weatherly ter eden najboljših svetovnih nogometašev vseh časov Cristiano Ronaldo