Zmagovalka Ana Roš je kuharska mojstrica z veliko začetnico. Skozi nezmotljivo poznavanje sestavin in pretanjenim okusom za občutke, vonje in okuse, je prepričala žirijo akademije The World's 50 Best Restaurants in prejela naziv najboljše chefinje sveta. Ime Hiše Franko tako danes ni poznano le v Sloveniji, temveč po vseh kontinentih sveta. Vabijo jo na pisano bero dogodkov, a sama vztraja, da je glavno vodilo pri izbiri še vedno navdih. Kot nekdanja smučarka je v svoje ustvarjalne procese vnesla železno disciplino. S plesnega odra je prenesla pomen izraza. Kot diplomantka je vnesla v kuho vrednosti širine duha in povezovalni značaj ter v svojem kobariškem ateljeju razvila umetnost možnega do neslutenih višav. Svetovna priznanja, vabila na najprestižnejše kulinarične dogodke, nastop v kulinarični oddaji Netflix ter laskavi naziv najboljše chefinje po svetu so le odmev izjemnega zadovoljstva njenih gostov, ki tako rekoč romajo v Kobarid s celega sveta. Mednarodni sloves, ki ga v zadnjem času povsem upravičeno uživa Ana Roš, usmerja pozornost ne le na njeno kobariško kuhinjo s prepoznavnim lokalnim pridihom, temveč na odličnost slovenske gastronomije na splošno.