Sladke in slane

Ajdove palačinke z borovnicami

Le kdo ne mara palačink. Tako preprosto jih pripravimo, vanje pa zavijemo tisočere okuse. Enim teknejo sladke, drugim slane. Če ajdove palačinke nadevate z gosto gobjo, bo takšna slana jed teknila za krepko malico ali večerjo.

Sestavine

  • 40 g ajdove moke
  • 40 g bele moke
  • 40 g polnozrnate moke
  • 2 jajci
  • 200 ml mleka
  • ščepec soli
  • žlico sladkorja (lahko dodamo tudi malo vaniljevega sladkorja ali zamenjamo tretjino mleka z vodo)
  • 500 g svežih ali zamrznjenih borovnic
  • 4 žlice medu
  • stepena smetana

Priprava

  1. 1Moko, jajca in mleko zmešamo v gladko tekoče testo in pustimo počivati pol ure.
  2. 2Medtem pripravimo nadev iz 500 g svežih ali zamrznjenih borovnic.
  3. 3Kuhamo jih v posodi z debelim dnom pri nizki temperaturi, če se da, ne dodajamo vode.
  4. 4Ko spustijo sok, jih še malo pokuhamo in dodamo štiri žlice medu.
  5. 5Zmes naj se kuha, dokler se ne zgosti.
  6. 6Iz testa spečemo 12 manjših palačink, jih napolnimo z nadevom in zvijemo ali zložimo v trikotnike.
  7. 7Okrasimo s stepeno smetano.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE