Ko gre za hujšanje, imamo navado reči: »Začnem v ponedeljek.« A kaj ko ne dorečemo, kateri ponedeljek v mesecu, morda katerega leta. Kaj se je pri vas premaknilo, da ste se odločili napovedati vojno odvečnim kilogramom in kar je morda bolj pomembno – vzdržali na dieti?

Res je, najteže je začeti. Kakšno leto pred začetkom hujšanja sem imel monokomedijo Jutri pa res začnem, ki je lep primer tega, da smo ljudje polni izgovorov. Nato sem dosegel točko, ko je bilo treba reči: Zdaj pa dovolj. In se lotiti dela ter narediti nekaj zase in za svoje telo. Ni bilo lahko, a se je na koncu zelo splačalo. Seveda je bilo vmes kar nekaj trenutkov, ko sem skoraj obupal. Zato je dobro imeti koga, ki te dodatno motivira, naj bo trener ali prijatelji. 


Najbrž bi mi, če bi se pogovarjala, preden ste se konkretno lotili diete, povedali, da jeste čisto čisto malo, a se vam prav nič ne pozna, kajne?! Kakšen nered ste imeli na krožniku?

Seveda! Mislim, da smo vsi polni izgovorov, samo zato, da sebe opravičimo oziroma si zatiskamo oči pred samim sabo. Kar je najslabše! Ko to spoznamo in se pogovorimo s seboj, potem lahko gremo na zmago. Verjetno je za vsakogar lažje vprašanje, česa ni imel na krožniku. Zato pa preveč vsega, predvsem slabega. Prosim, povejte, kaj ste spremenili v prehrani. 

Izločil sem sladkor in ogljikove hidrate. Vsak mesec sem imel malo drugačno prehrano, a v glavnem sta ven letela sladkor in bela moka. In seveda alkohol. Predvsem pa sem začel jesti na tri do štiri ure, in to zdrave stvari. Začel sem se tudi veliko rekreirati.


Pri hujšanju ni napredka brez telesne aktivnosti, mar ne?

Pred začetkom diete sem vedno govoril – kot zabaven izgovor – da jaz nikoli ne tečem. Za ničimer! No, narobe. Veliko se je treba gibati in to imam zdaj na urniku: rekreacija vsaj štirikrat na teden. Ravno sem se potepal po Londonu in še tam sem obiskal fitnes in preizkusil novo vadbo, ki jo imajo menda tudi v mojem fitnesu, tako da sem že prijavljen. Rekreacija mi veliko pomeni, tudi zato, ker si zbistrim misli, pa naj bo plavanje, fitnes, pohod na goro ali skupinske vadbe. 


Nove obleke so res velika nagrada, čeprav bi lahko rekel, da so pika na i oziroma češnja na vrhu, ker izguba kilogramov prinese še drugega toliko lepega.


Po resnici: čemu ste se najteže odpovedali med dieto?

To se bo morda slišalo čudno, ampak alkoholu. Raje se odpovem sladkarijam kot pijači. Ta je bila tudi največja »past«, saj kot družabni kronist obiskujem številne dogodke; tam je povsod pijača. A sem zdržal v kosu kar sedem mesecev brez ene same kapljice.


In če primerjate svoj jedilnik pred shujševalno dieto in zdaj – kakšna je razlika?

No, prehranjevanje pred dieto je stvar preteklosti. Seveda se zdaj tudi pregrešim, vseeno pa se trudim jesti dokaj zdravo. Zdaj spet jem vse, le v količini je razlika. 


Lahko izpostavite eno prednost in eno slabost diete?

Uf, sem že malo pozabil. Recimo, treba je paziti na pomanjkanje kakšnih snovi, da je res vse uravnoteženo – od vitaminov do ogljikovih hidratov, ki so hrana za možgane. Ljudje, ki hujšajo, so psihično zelo naporni. Vsaj na začetku in kadar se kilogrami ustavijo. Prednosti sta pa zagotovo boljše počutje in lažje življenje.Mislim si, da je nagrada na koncu tudi kakšen nov kos garderobe manjše številke?

Seveda! Verjetno se še zdaj kje v omarah najde kakšen kos obleke z etiketo. Nove obleke so res velika nagrada, čeprav bi lahko rekel, da so pika na i oziroma češnja na vrhu, ker izguba kilogramov prinese še drugega toliko lepega.


Preprosto storite to! Dandanes je res veliko ljudi, ki se spoznajo na to, tako da le pogumno. Tudi sam sem ponovno uvedel dieto, da spet pridem v pravo formo. Še vedno pravim, da je vse v glavi.


Ste se tudi kot človek kaj spremenili?

Seveda je prišla tudi osebnostna sprememba, lahko rečem, da na bolje. Vsak, ki izgublja kilograme, postane manj zagrenjen in zna uživati življenje. 


Veliko ljudi zdrži vse življenje ob nezdravem in enoličnem prehranjevanju. Kako bi nagovorili tiste, ki razmišljajo o spremembi, pa ne vedo, kako začeti?

Just do it! Preprosto storite to! Dandanes je res veliko ljudi, ki se spoznajo na to, tako da le pogumno. Tudi sam sem ponovno uvedel dieto, da spet pridem v pravo formo. Še vedno pravim, da je vse v glavi. Ko nekatere stvari razčistimo pri sebi, gre mnogo laže. Ves čas pa je treba delati na sebi, saj vse to počnemo zase, ne za druge.