Težko jih je oblikovati, a skrivnost vsake lepe pričeske leži predvsem v zdravju las. Privoščimo jim ustrezno nego, od korena do konic, in kmalu nam bodo začeli vračati s svojim leskom in bujnostjo. 

1 Nežna nega

Poškodovani, suhi lasje so izredno občutljivi in vsaka napačna poteza je dovolj, da stanje še poslabšamo. Ko vtiramo izdelke v lase ali lasišče, to počnimo nežno in z občutkom. Lasišča nikar ne drgnimo z nohti ali brisačo, saj to lomljenje las le še dodatno pospeši. Izogibajmo se tudi vlečenju las in pogostemu krtačenju, saj to pospeši lomljenje in izpadanje. Las nikoli ne krtačimo, ko so mokri, saj so takrat še bolj občutljivi.

2 Manj šampona

Lasje so največkrat suhi zaradi preprogostega šamponiranja. Šamponi namreč vsebujejo groba čistilna sredstva, ki iz las sperejo tudi naravna olja. Zato je priporočljivo umivanje največ dvakrat tedensko z nežnim šamponom za suhe in poškodovane lase, denimo blagovne znamke IDUN Minerals. Ta z edinstvenimi aktivnimi sestavinami, kot so jabolčna kislina, ekstrakta jabolčnih matičnih celic in sončnic ter provitamin B5, neguje lase, obnavlja strukturo in jim vrača lesk. Ker nežen šampon spodbuja delovanje oljnih žlez, bodo lasje ob redni uporabi vitalni, občutno mehki in prožni.

Preberite še: S pravo nego bi lahko imeli vsi dolge lase

3 Obvezni balzam

Suhim in poškodovanim lasem radi rečemo, da so videti kot slama. Temu se lahko izognemo z uporabo hranilnega balzama, ki bo obnovil in okrepil njihovo prožnost. Ustrezen balzam bo lasem povrnil volumen in mehkobo, jih navlažil in okrepil.

4 Moč toplega olivnega olja

Če balzam ni dovolj in potrebujejo naši lasje dodatno globinsko terapijo, si pomagajmo še z olivnim oljem. Segrejmo četrt skodelice olivnega olja in ga s prsti nežno vmasirajmo v mokre lase. Pustimo delovati pet minut. Nato si lase dobro umijmo s šamponom. Po oljni negi se bodo lasje v trenutku spet zasvetili.

5 Pomoč iz kuhinje

Ne le olivno olje, na poličkah naše kuhinje se zagotovo skrivajo tudi semena in oreščki, ki bodo ob rednem uživanju s svojimi esencialnimi maščobnimi kislinami nahranili lase od znotraj. Tukaj sta tudi hranilna avokado in banana, ki na videz las ne vplivata le, če ju redno uživamo, temveč lahko z njima ustvarimo tudi negovalno masko za suhe in poškodovane lase.