Ljubitelji ledenih sladic boste morda presenečeni odkrili, da so ta hrustljavi način serviranja sladoleda iznašli šele pred dobrimi sto leti. Užitne posodice v obliki stožca omenjajo sicer že francoske kuharske knjige iz 20. let 19. stoletja, a današnja oblika korneta iz zvitega vaflja ima veliko bolj etnično bogato poreklo. Ni povsem jasno, kdo je priljubljenost korneta zakrivil prvi, a vsi indici kažejo, da se je zgodba pričela leta 1904 na svetovnem sejmu v St. Louisu v ameriški zvezni državi Missouri, ko je eden izmed uličnih prodajalcev bližnjevzhodnih korenin svoje vaflje, ki jih je pekel na vročem železnem pekaču, zvil v stožec in jih ponudil sosednji stojnici s sladoledom, v trenutku, ko jim je zmanjkalo posodic za serviranje.
S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.