»Bolezen je čudovito prebujenje,« ste rekli, še preden mi je uspelo prižgati snemalnik. Stavek je nedvomno lep, a imam z njim težave. Včasih je bolezen samo – bolezen, ni?

Verjamem, da je bolezen prebujenje. Seveda ne za vsakogar. Oba, oče in mama, sta imela raka. Oče ga je prebolel celo dvakrat, mama je umrla. Ne verjamem v neozdravljive bolezni, verjamem v odločitev duše, da ima v nekem trenutku vsega dovolj, da gre. Ali da se želi boriti. Nesrečne okoliščine ne obstajajo, prav tako ne kolateralne žrtve usode. 

V tem trpljenju me ni zadrževal nihče drug kot moj lastni ego. Ego, ki se boji, ki mu je težko, ki se dojema kot žrtev, ali pa kot rešitelj drugih. A ego v resnici nima pojma. 

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE